Juniorerne i Rødkær mødes hver mandag 18.30 – 20.00. Juniorledere er Thiner, Kristian og Marianne.

Som juniorer har vi nogle faste ture vi skal på hvert år! Allerede i august eller september tager vi på en Ryste-sammen-tur. Derudover skal vi sammen med gruppen på juletur i november, fastelavnstur i februar, divisionsturnering i april/maj og på sommerlejr i sommerferien. Desuden skal 2. – års juniorerne den tredje weekend i januar på Polartur sammen med resten af 2. – års juniorerne fra Steen Blicher divisionen.

Vi arbejder også sammen med spejderne i både Thorning og Waigunga – så du vil også få nye spejdervenner fra andre grupper i Steen Blicher divisionen.

Hvad laver juniorerne?

Juniorspejdere er meget aktive. De tager på mange ture og prøver nye aktiviteter, hvor de lærer at værne om naturen og klare sig selv. Vi er i udgangspunktet ude hele året og stort set alle mødes afholdes på vores udeområde, Tuen på Østervænget.

Juniorer mødes til spejdermøderne, arrangerer orienteringsløb og tager på ture, hvor de sover i telt og selv laver mad over bål. Juniorer træner de grundlæggende spejderfærdigheder og lærer bl.a. at håndtere en økse og rejse et telt alene.

Som junior får man mere ansvar. Patruljen begynder at klare sig selv på de ugentlige møder, hvor de planlægger deres aktiviteter. Patruljen er vigtig for juniorspejdere. I patruljen løser de deres opgaver i fællesskab, med hjælp og instruktion fra erfarne spejdere og ledere.

En juniorspejder er større end “de små”, men mindre end de store. Derfor kan juniorer allerede en masse som spejdere, men de har også mange spejderoplevelser til gode.

 

Comments are closed.